Eilen oli pitkä ja rankka mutta oikein mukava näyttelypäivä :) Tällä kertaa kyseessä oli rottanäyttely, ei koiranäyttely :D Saavuttiin näyttelypaikalle puolta tuntia ennen arvostelujen alkua, eli puoli kymmeneltä. Seistiin Tomin kanssa ensin ihan ihmeissään oven sisäpuolella ja mietittiin että minne pitää mennä. Onneks Elina tuli samoihin aikoihin paikalle ja neuvoi. Saatiin rottien boksit hyvälle paikalle pöydällä ja sain kiinnitettyä niihin numerolaput. Ennen arvostelun alkamista näyttelypaikalla oli aikamoinen vilske. Ihmiset rasvailivat rottien häntiä ja viilailivat kynsiä. Toiset jonottivat rotat kainalossa vessaan, olivat siis menossa pesemään jotakin matkalla ilmestynyttä tahraa pois. Aikamoista touhua sanon minä!! Mutta kyllä se näyttelykärpänen silti pääsi puremaan, hirveä hinku päästä uudestaan :D 

Tytöt kävivät ensin virallisessa luokassa. Maisa melkein naurettiin pois sieltä, ei ollut yhtään oikean värinen :D Tässä arvostelu: "Riittävä koko. Riittävä tyyppi, kapea pää. Hyvä häntä. Toivoisin paremman kiharan ja trimmauksen. Perusväri aivan liian tumma ja ruskea."

Iisan virallinen arvostelu: "Riittävän kokoinen, voisi olla linjakkaampi. Hieman kapea pää, upeat silmät. Rotta (rex) tulisi trimmata viralliseen luokkaan. Perusväri melko rusehtava."

Molemmilla mainittiin tuosta trimmaamisesta. Juu, Elina kävi maanantaina ne nyppimässä ja yritin pitää trimmiä yllä muttei näköjään riittänyt. Oli niin paljon ehtinyt karva kasvaa. No ens näyttelyssä sitten viisaampina :) Maisa tosiaan sai pelkän viivan ja Iisalle tuli L2, joka on siis toisiksi paras laatupalkinto. 

Pet-luokassa Maisa tosin sai A:n, joka on erinomainen ja Iisa sai AB:n, joka on hyvä. Pikkusen vielä opiskelemista noissa merkeissä ja titteleissä ja muissa :D

Maisan pet arvostelu: "Kreppitukka. Puhdas iho, turkki. Ok kynnet. Ok häntä. Aktiivinen nuori pimatsu."               

Iisan pet arvostelu: "Ihana pöwwö neiti, joka tänään erittäin vilkkaalla tuulella. Ei malta pysyä paikallaan. Häntä kaipaa säännöllisempää hoitoa. Kynnet aavistuksen terävät."

Hups, en tainnut Iisan kynsiä tarpeeksi hyvin viilata ja häntäänkin jäi tahra :D Ens näyttelyyn sitten paljon parempi valmistautuminen :)

Mulla on tällä hetkellä vaan yks rotta kotona, Maisa. Tyttöjen kasvattaja halusi Iisan mukaan, pääsee vähän jalostushommiin. Saan sen takaisin ens kuun näyttelystä ja se sitten synnyttää penskat meillä. Jännää!! Ainiin, kokeilin tyttöjen kanssa rotta-agilityä. Noihan tykkäs ihan hirveesti ja menivät reippaasti yli esteiden. Taitavia! Täytyy ilmoittaa ne siis agilityynkin. Koiran kanssa ei enää voi agiliitää niin rottien kanssa sitten :) Seuraavia näyttelyitä odotellessa. Itse olen ens kuun näyttelyiden aikaan töissä, mutta Elina lupas viedä Maisan pet-luokkaan ja tuoda Iisan sieltä tullessaan. Parin viikon päästä meille muutta rex agouti tyttönen, jipiii!