Perjantaina lähdettiin hyvissä ajoin ajelemaan kohti Tamperetta. Matkalla pysähdyttiin ensin Tuulosen Mustissa ja Mirrissä moikkailemassa tuttuja ja seuraavaksi Tampereen Linnainmaan Mustissa ja Mirrissä, koska siellä oli kuulemma pentuperjantai. Paikalla oli henkilökunnan kaksi cavalier-pentua. Jotain pennut siinä touhusivat, mutteivät ihan samaa kieltä puhuneet. Sitten kauppaan tuli noin neljän kuukauden ikäinen chihuahua! Pieni juoksi muita karkuun minkä kerkesi ja piiloutui aina hyllyjen alle :D Voi raukkaa.. Rian mielestä oli hurjan hauskaa jahdata sitä ja oli varmaan ihmeissään kun koiralle se haisi mutta oli niin pieni.. Pian matka jatkui kohti Lielahtea ja Tomin isän kotia.

Ria oli kuin kotonaan Tomin isällä eikä pelännyt olla hississä. Yökin meni tosi hyvin. Heräsin itsekseni siinä ennen kahdeksaa ja lähdin käyttämään koiria ulkona. Huomasin että Rialla on toinen poski/huuli turvokissa ja se oli selvästi kipeä. Ruoka kuitenkin maistui, mutta jotenkin oli vaisun oloinen, ei leikkinyt vaan kävi heti takasin nukkumaan. Yritin tutkia mikä siinä on mutten saanut selvää ja kun oli niin kipeä ettei päässyt kunnolla katsomaan. Muutaman tunnin päästä soittelin päivystävälle eläinlääkärille, joka epäili että siihen on jokin hyönteinen pistänyt ja saattaa olla tulehtunut kun on niin arka. Saatiin sitten aika kolmeksi ja eikun Hollolaan. Vähän jäi Tampereen reissu lyhyeksi, mutta mukavampi oli päästä tutulle lääkärille.

Lääkärissä Ria jouduttiin rauhoittamaan kun eihän lääkärikään päässyt katsomaan mitä suussa on. Heti kun lääkäri kurkkasi suuhun, huomasi että yksi hammas on katkennut. Päätteli että sieltä mennyt jokin bakteeri, joka sitten aiheuttanut tulehduksen ja turvotuksen. Ria sai antibioottikuurin ja vuorokaudeksi kipulääkettä. Kotona se jo alkoi kävellä, mutta oli vielä ihan pihalla. Illalla ei enää tietoakaan kivusta tai väsymyksestä vaan pistivät kunnon rallit pystyyn Feron kanssa.

Lääkäri käski seurata ja soittaa maanantainaamuna jos se on vielä turvoksissa ja kipeä, että varataan pidempi aika. Meillä tosiaan oli varattu rokotusaika kymmeneksi. Poski oli vielä hieman turvoksissa muttei kovinkaan kipeä. Mentiin rokotuksiin ja lääkäri katsoi suuhun ja antoi ohjeeksi että antibioottikuuri loppuun ja jos muuttuu huonommaksi niin heti yhteyttä niin katsotaan mitä tehdään, jos joutuu vaikka hampaan poistamaan. Toivottavasti antibiootti nyt kunnolla puree!!

Ria ei huomannut yhtään kun lääkäri pisti rokotuksen niskaan :) Ainiin, lauantaina punnittiin Ria lääkärissä, 11,2 kg. Tänään Ria meni ihan vapaaehtoisesti vaa'alle ja se näytti 12,2 kg :D Kilo kahdessa päivässä, aika hyvin ;)