Eli ensimmäinen virallinen tokokisa on nyt takana. Eilen ennen kisapaikalle lähtöä jännitys oli kova! Melkeen teki mieli jättää väliin :D No ei sentäs.. Kisapaikka löytyi hyvin, ei ajettu kuin kerran ohi :D Sen teki kyllä ainakin kymmenen muutakin, koska käännös tuli niin äkkiä eikä ihan tien vieressä ollut opastetta. Auto parkkiin pellon reunalle ja ilmoittautumaan. Ostin kisakirjan ja pääsin täyttämään sitä autolle. Sen jälkeen käytiin Feron kanssa kävelemässä.. Melkein heti takasin autolle päästyämme kisaseuralaiset/kuvaajat saapui :D Iso kiitos Saijalle ja Marjalle, yksinään jännittäminen ja puhelu olis ollut TYHMÄÄ! Alo-luokan koiria oli 15. Meidän kilpailunumero oli 8. Ennen yhteisten liikkeiden alkua tuomari selitti kilpailun kulusta ja höpisi kaikkea, mitä en edes enää muista. Luoksepäästävyys ja paikalla makuu suoritettiin kahdessa ryhmässä. Me oltiin ensimmäisessä porukassa. Tässä välissä voin alkaa kertoa miten liikkeet meni :D

Luoksepäästävyys 10. Feron perusasentoa joutui koko ajan hiomaan. Fero pyllähti ihan koko ajan ja istui miten sattuu.. Tuomari sanoi että kun hän tulee luo, koira saa nousta mutta ohjaajan täytyy hillitä itsensä eikä saa käydä nykimään tai puhumaan koiralle. Kaikissa epävirallisissa ja mölleissä Fero on istunut paikallaan eikä ole välittänyt tuomarista. Kukaan tuomari ei ole aikasemmin puhunut Ferolle mitään. Säihkähdin kun tuomari tuli luo ja jutteli "heippa koira". Ferolla kun on tapana haukkua vieraille ihmisille (tutuillekin!), jotka juttelee sille tai minulle. Fero lähti tällä kertaa vähän tuomaria vastaan, mutta piti onneksi suunsa kiinni!

Paikalla makaaminen 10. HUH! Meni ekalla käskyllä maahan ja pysyi koko ajan. Makasin vinossa niinkuin aina. Fero ei tunnu osaavan maata takajalat mahan alla, vaan aina pitää lösähtää. Tästä tuomari sanoikin, että ylemmissä luokissa siitä rokotetaan. Kiva opettaa "suora" makaaminen koiralle, joka on yli neljä vuotta maannut "vinossa" :D

1243346638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraaminen kytkettynä 8. Epävirallisissa ja mölleissä ollaan todistettu, että kyllä me osataan: taito on hallussa, mutta tekniiikka puuttuu. Toko on siis todellakin tekniikkalaji! Torstain möllitokossa meitä rokotettiin kontaktin puuttumsesta ja ns väljästä seuraamisesta. Tällä kertaa Fero oli täysillä mukana, piti paikan ja oli ihan kiinni. Tuomari sanoi että tokossa koiran ja ohjaajan väliin pitää mahtua vessapaperirulla. Niin! Ja tuomari sanoi sitäkin, että Fero piti kontaktin minuun sillä, että oli ihan kiinni. Eli sitä ei hirveesti kiinnostanut minä, vaan kaikki mitä muualla tapahtuu.. Ei tollasta ite tajua eikä huomaa. Eikä kyllä ihan kaikkea kannata ottaa itteensä :D Toinen tuomari voi olla eri mieltä. Ei voi tietää, se pitää testata (:

Seuraaminen taluttimetta 7,5. Oon aina ollut sitä mieltä, että Fero seuraa paremmin irti. Tälläkin kertaa, mutta mikähän oli sitten hyvää seuraamista.. Eli se oli irti vissiin vielä enemmän mussa kiinni, siksi väheni vielä puoli pistettä.

1243346731_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Meni tosi hyvin (: Vaikkei maannut takajalat mahan alla, silti kymppi! Hyvähyvä. Hyvin ajoitettu kuva, Fero on juuri menossa maahan (:

1243346801_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luoksetulo 8,5. Tätä jännitettiin. Onneksi ei tarvinut sanoa tuleeko sivulle vai eteen. Fero tuli sivulle. Tänne käskyn kuultuaan lähti laukalla tulemaan. Lähempänä sitten hiljensi, siksi tämmöiset pisteet. Ei siinä kai muuta ollut kun että vauhdilla loppuun asti niin paremmat pisteet.

1243346833_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seisomien seuraamisen yhteydessä 9,5. Hyvin meni tämäkin. Oliskohan ollu lopun vino perusasento, jonka takia puoli pistettä pois..

1243346864_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Estehyppy 8,5. Mikähän tässä oli.. Hyppäsi hyvin ja kääntyi ja ja.. Niin! Tuomari sanoi että lähestyn koiraa uhkaavasti :D Siksi istahtaa varmaan vinoon ja sivuun ja mitälie.. Taas sellainen mitä ei ite tajua :D Eli kun palasin Feron luo ja istu käsky, niin Fero pyllähti minne sattuu, kauas minusta..

Kokonaisvaikutus 10. JEEE! Sanoi ettei meiän yhteistyössä ole moittimista (: Oon kyllä ylpee tosta kympistä, sillä monet tuolla, joilla meni liikkeet hyvin, saattoivat saada kaseja tai ysejä..

1243346893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuloksia odotellessa muurahaiset meinas syödä Feron varpaat ja se joutui steppaamaan :D Siinä odotellessa ensikertalaisilta halutttiin tarkastaa sirut. Löytyi (: Fero ei tajunnut koko hommaa, seisoi siinä vaan. Vihdoin tulokset tuli. Oli jännittävää odottaa omaa nimeä. Tuomari sanoi muutamia ja sitten että seuraavat saivat sitten ykköstuloksen. Jihuu! Me saatiin siis 177,5 pistettä. Ensimmäiset viralliset ja ALO1!! Kun olin hakenut lapun, palkittiin kolme parasta, eli me oltiin neljänsiä. Voittaja sai 182,5 pistettä, eli ei paljon puuttunut! Kärki oli siis tosi tasaväkinen..

Niin, saatiin siis paljon kommenttia vinoudesta. Aikansa siitä jaariteltuaan tuomari totesti, ettei Fero varmaan osaa muulla tavalla istuakkaan. Eipä taida osatakkaan, ehkä hetken, mutta sitten lösähtää. Makaamisessa ihan sama homma. Yleensä menee kyllä suoraan "vinoon" makuu asentoon eli jalat sivussa. Täytyy yrittää jotenkin opettaa sitä, että makaisi ja istuisi suorassa. Tänään mentiin naksuttimen ja narupallon kanssa metsään. Pyysin Feron maahan, meni suoraan vinoon. Mitään sanomatta jatkoin matkaa, tai toki otin koiran mukaan, sehän olis varmaan jäänyt siihen makaamaan. Sama uudestaan, vinoon ja matka jatkuu "mitään sanomatta". Sitten se vahingossa meni makaamaan niin, että jalat jäi alle, eli oli suorassa :D Hei naks ja pallo lensi. Tehtiin sama monta kertaa uudestaan ja oli sitten aina suorassa! Voiko se niin äkkiä tajuta sen, että palkka tulee kun makaa suorassa...?! Hyvä jos tajuaa :D Täytyy myöhemmin kokeilla uudestaan.

Olikohan vielä jotain ajatuksia mitä piti sanoa.. Lisäilen jos jotain tulee.. Saijalla ja Marjalle vielä iso kiitos mukana olemisesta ja kuvista ja tervetuloa taas seuraaviin :D Toivottavasti heti juhannuksen jälkeen ;)